fbpx
Учениците в седми клас са подпложени на голямо напрежение – външно оценяване, изпити, родителски амбиции за високи оценки. Всичко това оказва влияние върху развитието им през учебната година. Освен това, пубертетът също започва да се проявява в тази възраст и детето има желания да преоткрива себе си, да сменя компанията си, да намира нови занимания и сякаш ученето остава на заден план в съзнанието.
Цялата тази каша обърква децата и намалява драстично желанието им да учат. Но как да накарате ученика да се съсредоточи върху уроците и едновременно с това да не предизвикате? Ще ви споделим няколко трика как да постъпите в такива ситуации и как да помогнете на малчугана ви.
Първата стъпка е да се отърсите от чувството ви за контрол над детето, на избора му, на оценките му и дори на поведението му. Бъдете повече в помощ на ученика, отколкото да го притискате към перфектни резултати.
Разпитвайте за материалите, разпитвайте за изпитите, но не бъдете детектив. Научете детето ви да бъде организирано, като му покажете как вие се справяте с вашите задачи. Бъдете добър модел за подражение.
Влизайте му в положение при всеки пропуск, без да създавате напрежение, особено покрай най-важните дати – изпитите. Допълнителните учебни часове няма да претоварят детето ви, ако го стимулирате и същевременно е в група със свои връстници, с които да споделя своите впечатления и научените уроци.

Pin It on Pinterest

Сподели

Споделете с приятели!