fbpx

Всяко дете може да има афинитет към математиката, ако родителите му го предразположат към това от ранна детска възраст.

Педагозите съветват, че не трябва да настройвате негативно вашето дете към математиката, ако вие не сте „математически човек“ и не разбирате същността й. Тя е една от най-ценните науки и ако вашето дете започне от малко да разбира материята й, ще успее да развие логиката и ума си. В противен случай, ще му втълпите страх, който ще се развие в лоши оценки по предмета.

Средно 50% от учениците в един клас изкарват оценки над 5-ца по математика, докато процентът от отличници по предмети като български, английски или биология е по-висок. Проблемът с насаждането на страх от неразбирането на науката е наистина голям.

Защо не математиката да е като четенето? Както родителите четат приказки на децата си, така и да започнат да решават задачи заедно от малки. С годините, разбира се, трябва да се засилва и нивото на обучение. Ако не сте математик – извънкласните занимания по предмета ще помогнат на детето ви да надгради знанията си, тъй като не винаги учителите успяват да обърнат внимание на всеки един ученик по отделно.

Затова педагозите смятат, че винаги има начин уроците по математика да са полезни и приятни. Може да се доверите спокойно и на специалисти като нас!

Pin It on Pinterest

Сподели

Споделете с приятели!