Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/zt8q5rv8/obc-hermes.com/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5621
Кога да запишем детето си на уроци по чужд език | Образователен бизнес център Хермес

Все по-голям брой родители записват още от предучилищна възраст децата си на уроци по чужди езици. Тенденцията за по-ранно обучение се засилва и родителите стават все по-активни в чуждоезиковата подготовката на малчуганите си. Това не трябва да е изненадващо, тъй като редица проучвания показват, че владеето на втори език от ранна детска възраст повишава когнитивните, паметните и слуховите умения на детето.

Експертите по ранно детско развитие смятат, че децата трябва да започнат да учат чужд език възможно най-рано, тъй като те се раждат със способността да учат всеки език в света.

Доказано е, че до 7 или 8-годишна възраст децата могат да се научат да говорят на втори език с граматика и без акцент. След този период способността за владеене на чужд език постепенно намалява. Затова и чуждоезиковото обучение на децата от 4,5- годишна възраст не е нетипично, тъй като ако преди пубертета то владее поне един чуж език, ще успее много по-лесно да свикне с акцента и да преодолее бариерите.

Плюсовете да запишете детето на уроци по чужд език по-рано са, че те могат да отделят почти цялото си време за това, както и мотивацията им е интензивна.

Pin It on Pinterest

Сподели

Споделете с приятели!