fbpx

Извънкласните дейности не са за подценяване. В тази теза ще ви убеди всеки педагог с опит, тъй като всички те знаят предимствата. Има няколко причини, заради които трябва да запишете детето си на извънкласни дейности, ето кои са те:

1Изграждане на различна среда от училищната

Един от главните принципи на извънкласните дейности е да над гради знанията и уменията на детето от придобитите в училището. Но ако запишете децата на курсове или извънкласни занимания в различни центрове от тези в училище, то те ще могат да опознаят и друга среда, да се срещат с различни деца от съучениците им. Обучението с други педагози също ще обогати културата на вашето дете по дадения предмет или активност.

2. Подобряване на социалните умения

Извънкласните дейности учат детето ви на социални умения – сътрудничество, подкрепа, спортен дух и уважение. Те ще му помогнат да придобие повече увереност в училище, тъй като ще има двойно по-добра подготовка от съучениците си по даден предмет или спорт.

3. Повишение на оценките

В 90% от случаите, в които родителите са настояли да запишат децата на извънкласна дейност, тя повлиява добре върху детето. Повишение на оценките, задържане на вниманието, дисциплиниране – ще видите след време как поведението на вашето дете ще се промени към добро.

4. Ученето е по-забавно

Разбира се, че ученето в извънкласни дейности е по-забавно за децата, отколкото задължителните часове в училище. Особено развлекателните занимания за изработка на бижута или други материали, които прекрасно се допълват с другите обучителни курсове.

5. Осигурявате безопасност и надзор

За съжаление, децата с проблеми в обучението и задържане на вниманието в училище са по-склонни да станат жертва на лоша компания. Изследванията показват, че часовете между 3 и 6 след обяд са най-вероятните, в които децата могат да пият, да употребяват наркотици или да станат жертва на престъпление заради своите съученици. Но задържането на вниманието с други дейности ще им помогнат да странят от такива компании.

Pin It on Pinterest

Сподели

Споделете с приятели!